10 причини да изберем по-висок клас входна врата отколкото входна врата на по-ниска цена

10 причини да изберем по-висок клас входна врата отколкото входна врата на по-ниска цена

Дошло е време да смените входната си врата – не се колебайте ние ще ви посъветваме каква врата да изберете, за да направите правилния избор.

Идва момент, в който трябва да смените входната врата и в повечето случаи правите грешен избор като избирате нещо евтино, без дори да помислите дали тя ще ни осигури спокойствието, когато не сме вкъщи. Повечето евтини врати на практика имат малко материал, с който са изработени и оттам идва и ниската цена. Подлъгани от нея ние купуваме нещо, което няма да ни върши работа.

Закупуването на по-висок клас врата съответно и на малко по-висока цена може да ни осигури спокойствие, когато не сме в дома си.

Една от причините, които ще изброим тук са, че вратата е направена от качествен материал, който ще има по-дълъг срок на износо-устойчивост и ще бъде здрав.

Втората причина да закупим по-висок клас врата е нейната шумо и топлоустойчивост. На никой не би му било приятно през зимния сезон да заплаща високи сметки за ток и парно, а жилището да бъде студено. При добра топлоустойчивост осигуряваме дома ни да бъде топъл и топлината да не излиза през вратата. Също така, ако имаме малко по-шумни гости, изолацията в крилото би възпрепятствало проблеми със съседите ни.

От съществено значение е заключващата система на вратата и каква допълнителна сигурност има крилото. По-високият клас врати имат две независими заключващи системи и допълнителни шипове от едната страна на крилото, които влизат в касата при затворено положение.

И така ако някой доброжелател реши да влиза в дома ни, тези шипове ще го спрат да отвори вратата. Ако избираме врата за къща, която ще бъде изложена на външни условия, не трябва да се хвърлим на първата видяна евтина врата. Трябва да проучим коя врата е с по-висок клас на покритие, дали има UV защита, която ще предпази от нараняване на вратата. И не на последно място да изберем цвят. Вратите с по-нисък клас нямат голям избор на цветове, а също така и на размери, което разбира се на нас не ни е в полза.