Пет често срещани проблема при международни доставки и как да ги избегнете

Пет често срещани проблема при международни доставки и как да ги избегнете

За всеки търговец е от решаващо значение стоките му да достигат в най-добрия си вид до клиентите. Особено, когато продавате в чужбина, трябва да се договорите с надеждна фирма за международни доставки, на която да сте сигурни, че може да разчитате да ви представи отлично пред крайните потребители. За да предотвратите проблеми с клиентите и върнати стоки, което ще ви генерира много загуби, трябва да е стремите да избягвате често срещаните грешки при международни доставки. Ето какво е нужно да направите:

Трябва да познавате митническите разпоредби и изисквания за международни доставки

За да сте сигурни, че вашите пратки ще достигнат безпроблемно до потребителите, трябва да познавате добре характерните особености на пазара, както и изисквания, и правила на всяка страна, до която смятате да правите международни доставки. Направете предварително проучване, за да сте сигурни, че няма да се сблъскате с непредвидени трудности. Това ще ви спести много главоболия, а и загуби на средства.

Внимавайте за правилното надписване на вашите международни пратки

Забавяне на доставката поради грешно изписан адрес е една от честите причини потребители да връщат стоки, които са поръчали онлайн. Стремете се да бъдете максимално прецизни, когато етикетирате вашите международни пратки. Когато те са изпратени както трябва и с надежден куриер, ще достигнат в уречения срок, което ще се отрази благотворно на репутацията ви и ще ви донесе много доволни клиенти от различни страни.

Винаги сключвайте застраховка, когато изпращате пратки в чужбина

Застраховката е една от гаранциите за безпроблемно извършване на международни доставки, тъй като всичко може да се случи и стоките да бъдат унищожени или откраднати, поради независещи нито от вас, нито от куриерската фирма обстоятелства. Сключената застраховка ще ви помогне да си възстановите разходите и да излезете по най-добрия начин и с минимални загуби от неприятната ситуация. Винаги мислете за застраховката, когато заявявате международни доставки.

Не се подвеждайте по най-ниската цена, когато избирате фирма за международни доставки

Както вече посочихме – коректното спазване на сроковете и сигурността на доставката са сред най-важните условия, за да изпращате успешно международни пратки. Разбира се всичко това трябва да се случва на приемлива цена, но не се подвеждайте по-най евтините оферти, които срещнете. Проучете внимателно куриерската фирма, с която планирате да работите. Преговаряйте за специални отстъпки, когато планирате да заявите повече международни доставки. Намирането на куриерска фирма, която ще е ваш доверен партньор и ще ви предложи разумен баланс между цена и качество, е най-добрият вариант, за да доставите сигурно и надеждно вашите стоки до потребители от различни страни.

Следете за стриктното спазване на сроковете

В заключение още веднъж ще изтъкнем колко важно за успешните международни доставки е коректното спазване на обявените срокове. Потребителите ще бъдат разочаровани ако поръчаното от тях не пристигне точно навреме. В повечето случаи такива клиенти връщат стоките си обратно, или спират да поръчват от конкретния търговец. За да не се сблъскате с подобни неприятности, подберете надеждна фирма за международни доставки, на която да можете да разчитате. Куриер като Direx например ще ви гарантира сигурно и навременно пристигане на вашите стоки до крайните клиенти, което ще ви спечели много доволни потребители и нови заявки.