Потентност – всичко от А до Я

Потентност – всичко от А до Я

Потентността е общо понятие, характеризиращо сексуалните възможности на мъжа, в зависимост от координираното действие на централната и периферната нервна система, ендокринните жлези и съдовата система на пениса, тъканните компоненти и невротрансмитерите. Доскоро терминът се използвал активно в медицината и в частност в андрологията. Днес ще поговорим за потентността у съвременния мъж и Камагра, която помага при нарушения и проблеми.

В наши дни, лекарите са свикнали повече да използват по-специфична медицинска терминология, която включва не толкова психологически аспект на въпроса, колкото специфични понятия – либидо, ерекция или нарушаване – дисфункция. И, все пак концепцията за потентност е по-позната като термин.

Нарушения при потентност

Нарушения на потентността може да се наблюдават на всяка възраст. Най-характерно, обаче е това състояние за по-възрастните мъже. Сред последните с 52% е разпространено заболяването и главно при възраст 40-70 години. В 60% от случаите причината за разпадането на семейството е сексуалната дисхармония, по-често на фона на съществуващи сексуални дисфункции у мъжа. При повече от 30% от нарушаването на гениталната област при мъжете е причина за депресия с различна тежест. Ето защо въпросът за повишаване на потентността при мъжете винаги е актуален и без проблем се решава с Камагра.

Потентността от древността до наши дни

Дори древногръцките лекари се интересували от подобряване на сексуалните способности у мъжете. За своите богати клиенти те създавали афродизиаци, наречени на богинята на красотата и любовта Афродита. Такива „помощници за мъжкото достойнство“ представлявали вещества, които повишават потентността.

Според легендите богинята Афродита е олицетворение на красотата, вечната младост и безкрайната любов. Тя давала щастие и покровителство на всички влюбени, така че богинята съживява статуя на момиче, изработена от слонова кост от кипърския художник Пигмалеон, който искрено и страстно поискал това от боговете.

Афродизиаци за потентност

Днес от всяко място може да си купите Камагра, както и някои подправки, билки или тамян с афродизиаци. Сандаловото дърво има мек ефект, който повишава чувствеността и потентността, ароматът на пачоли е силен еротичен стимулант. Лекият и изискан аромат на иланг-иланг ще добави самочувствие и ще успокои нервната система. Разбира се, такива вещества оказват помощ само на психологическо ниво, тоест такова повишаване на потентността е ефективно само при липса на органични нарушения. Тук на помощ се явяват и стимулиращите чайове. Те, обаче трябва да се вземат след обсъждане с лекуващия лекар, тъй като в някои ситуации имат противопоказани ефекти.

Диета за потентност

Реално в обикновените продукти се съдържат толкова важни вещества и микроелементи за повишаване на потентността, колкото и не сме си представяли. Излишъкът на някои продукти, обаче може да има обратен ефект и дори напротив, да доведе до нейното намаляване. Така, например храните, с които се наддава тегло могат да нарушат сексуалното желание.

Отдавна е научно доказано, че при абдоминално затлъстяване (към което, между другото, са склонни мъжете), количеството на активен тестостерон в кръвта намалява и в резултат на това се появяват оплаквания за намалено либидо, импотентност и често безплодие. Тук за помощ се препоръчва Камагра.

Храните вредители, включват още рафинирани въглехидрати (захар и храни, съдържащи захар), прости въглехидрати (зърнени храни, картофи), тлъсти меса и млечни продукти.

Етиологията на импотентността

Тя, обикновено е многофакторна. Нарушенията обикновено са свързани с хронични заболявания, предимно хипертония, коронарна болест на сърцето, захарен диабет и депресия. Всичко това означава, че лечението на основното заболяване и задължителното коригиране на диетата ще доведат до повишаване на потентността. В такива случаи диетата се състои и в ограничаване приема на сол (това води до задържане на течности в организма, а впоследствие и до хипертония), отказване от тютюнопушене и злоупотреба с алкохол.

Храни за потентността

Неправилното хранене води до липса на важни микроелементи, необходими за производството на полови хормони. Ето, защо е толкова важно в диетата да се включват храни с високо съдържание на витамини А, С, Е, които са естествени антиоксиданти и предпазват простатата. За тази цел диетолозите препоръчват мъжете да ядат не повече от 6 ядки на ден, за предпочитане орехи или бразилски ядки. Не трябва да забравяме и ястията с морски дарове, които доста ефективно повишават потентността и намаляват риска от развитие на неоплазми на простатата. Мекотелите, ракообразните, морските риби включват голямо количество цинк – „мъжки микроелемент“, който има всички изброени по-горе функции. Те имат положителен ефект върху потентността, нормализират хормоналния баланс, добавят към диетата зелен лук и общодостъпни пикантни билки (кориандър, мента, кимион).

Спорт и активност

Тук е мястото да се отбележи и положителното действие на спорта. Бързото ходене, плуване и бягане перфектно повишават потентността. Именно активните движения на дупето, освен засилване на общото кръвообращение, засилване на дишането и активиране на жлезите с вътрешна секреция, ще доведат до подобряване на кръвоснабдяването на тазовите органи. Всичко е добро в умерени количества! Интензивното ходене за 40 минути, не повече от три пъти седмично. Прекомерното спортуване често води до хронична умора и инхибиране на производството на собствени хормони. Заседналият спорт, също може да се окаже вреден. Той може да доведе до застой на кръвообращението.

В заключение:

Сред основните фактори, които имат лош ефект върху потентността са:

– прекомерно хранене или, обратно, гладуване;

– отрицателно психологическо отношение или неувереност;

– съпътстващи заболявания;

– нежелание за профилактични прегледи при специалист;

– прекомерна страст към добавки, когато спортувате или афродизиаци.

Всеки организъм е различен. Едно и също заболяване може да се появи при петима различни хора по различни начини. Ето, защо е по-добре да се обърнете към сертифицирани специалисти. Нарушение на потентността може да се окаже голям проблем и трябва да се подходи към него с изключително внимание. Пренебрегването на годишните прегледи също може влоши ситуацията. Правете профилактика с Камагра.

Лекувайте не симптомите, а самата болест!