Трикове, с които да направите аромата у дома невероятен?

Трикове, с които да направите аромата у дома невероятен?

Всички искаме дома ни да ухае на страхотни аромати и да получаваме комплименти от гостите си. Много трудно се поддържат разкошни миризми в дома особено, когато имаме домашни любимци или имаме завидни кулинарни умения. Затова в днешната статия ще ви дадем страхотни съвети, с които ще направите дома си една истинска арома бомба, която да гали сетивата на гостите и членовете на семейството.

Трикове, които трябва да знаете!

Разбира се, във всяко едно нещо има своите трикове, които да направят процесите много по-лесни. Уханието на дома не е изключение. Започнете с поставяне на ароматизирани памучета в калъфките на декоративните възглавници. Това е много лесен метод, който ще даде много на дома ви. Вземете няколко памучета и ги напоете с няколко капки от любимото ви етерично масло. Когато сте готови с тази стъпка ги приберете в специална торбичка, която да не омазни калъфките на възглавниците и ги сложете вътре. Когато седнете на дивана си ще се разнесе свежа и уютна миризма. Предлагаме ви да подновявате аромата на всеки две седмици.

Не забравяйте, че колкото и да се опитвате да превърнете дома си в цветна градина, то трябва да се погрижите и за себе си. Всеки ден поставяйте от любимия си аромат върху ключовите точки по тялото, за да го запазите за по-дълго време. Ако не сте открили своя аромат е време да го направите и да се погрижите за себе си.

Винаги, когато спрете с готвенето изхвърляйте боклука. Това ще ви помогне да не запазвате различни миризми в кухнята и на сутринта да се радвате на свежест и приятно ухание.

Друг трик свързан с кухнята е при всяка смяна на хигиенния плик да слагате няколко капки етерично масло в него. По този начин всеки път, когато отворите шкафа за боклук ще усещате свеж аромат, който ще допринася за усещането за чистота в дома.

Обръщайте специално внимание на всички канали в дома си. Всяка седмица вземайте препарати, които да почистят каналите и да премахнат нежеланите миризми по тръбите. Също така е добре да ги дезинфекцирате често и да поставя няколко капки етерично масло, което да помогне за свежестта по каналите.

От специално внимание се нуждаят и местата, на които държите мръсните си дрехи. Опитайте се това място да бъде лесно проветрило и да почиствате контейнерите за съхранение при всяко десето пускане на пералнята. Ако не ползвате контейнери с капаци е време да се заемете с намирането им. Тези съдове за съхранение са със специални отвори, които ще позволят на дрехите да “дишат”, а капакът ще пречи на разнасянето на миризми.

Пробвайте различни варианти, които смятате, че ще са най-рентабилни за вашия дом и вашето семейство. Страхотен вариант е и да се консултирате с фирма, която се заминава със сензорни ароматизатори. Това ще ви помогне да се наслаждавате на страхотен аромат в целия си дом, без да се налага да правите нищо.

Почиствайте често големите мебели у дома, за да премахвате прахта и насъбралите се аромати от готвене. Почистването е в основата на свежия аромат, затова се заемете първо с това, а след това послушайте съветите ни за свежест. Кой трик ви хареса най-много?