вода

Ако не пиете достатъчно вода, ето какви негативи ще натрупате

Едва ли ще е изненада за някого да кажем, че пиенето на вода е изключително важно. За съжаление, обаче, забързаното ежедневие и множеството всекидневни задачи и ангажименти често откланят мислите ни в съвсем други посоки и се случва да пропуснем да се погрижим за себе си по най-добрия начин.

А един от тях е именно пиенето на вода. Изворът на живота има само и единствено благоприятно и положително въздействие върху организма и тялото ни. Честата и достатъчна дневна консумация води след себе си само ползи за нас. Какво се случва с тялото ни, обаче, когато го лишим от необходимия дневен прием на течността?

Това неимоверно ще се отрази на кожата ни

Хидратацията и еластичността на кожата са пряко обвързани с количеството вода, което приемаме ежедневно. Недостатъчният прием на течности понижава количеството вода в кожата и тя придобива изтощен вид, лишен от свежест и енергизираност. Оттам губи и еластичност – най-честата предпоставка за кожни напуквания и появяване на първите мимически бръчки е именно недостигът на вода в организма. Ако пиете достатъчно от напитката и комбинирате това с правилната козметика за вашата кожа, съвсем бързо ще видите ползотворен ефект и ще се радвате на здрава, сияйна и гладка кожа.

Изненадващо или не, недостатъчното количество вода се отразява и на състоянието на скалпа и косата ни. Коса, изгубила блясъка си и склонна на прекомерно накъсване и начупване, при всички положения страда от недостатъчна хидратация. Космените фоликули се нуждаят от оптимално количество вода, за да бъдат здрави и да запазят способността си да изхранват косъма в цялостта му.

Друг аспект, в който водата има съществено влияние и значение, е теглото. Недостатъчното количество вода забавя метаболизма изключително много, което, от своя страна, води до нарушена обмяна на веществата и, оттам – повишаване на килограмите. Ако сте изпадали в ситуация, в която пълнеете, а не сте увеличавали дневните си порции, или се опитвате да отслабнете, но без особен резултат, то увеличете приеманото дневно количество вода. Това ще забърза метаболизма ви и ще ускори разграждането на мазнините и обмяната на веществата.