Имате малка кухня Kuhnia.bg ви дава 3 идеи, с които да я разширите визуално

Изправени сме пред опцията за по-малко жилище все по-често. Не голяма част от нас разполагат с възможностите да се сдобият с голям апартамент, но това никак не бива да ви отчайва. В света на интериорния дизайн вече съществуват толкова много съвети и трикове, чрез които визуално да превърнем малкото помещение в просторно такова, че след време дори няма да гледате на стаята си като на твърде малка или тясна.

Знаем, че вашите кухни са вероятно най-използваните стаи от цялото жилище, ето защо те трябва да бъдат и удобни и функционални, и приятни за пребиваване. Kuhnia.bg събраха за вас 3 съвета, с които да постигнете сякаш повече пространство и да не лишавате себе си и семейството си от удобството и положителните емоции в домашните си кухни.

Лишете се от преградните елементи за своите кухни

Много от малките жилища не разполагат с обособени отделни стаи за кухня и трапезария – често те представляват едно цяло помещение. В желанието си да ги разделите, може и да ви дойде идея да изградите стена между тях, но това само допълнително ще заеме от и без това ограниченото пространство. Оставете помещенията си отворени. Ако все пак желаете и държите на някакъв преграден елемент, чудесна опция е барплотът. Той ще послужи като разделител, без обаче да затваря цялостно помещенията.

Възползвайте се максимално от височината на стаята

Много от жилищата на пазара са ограничени откъм широта и площ, но пък не са ощетени откъм височина. Ето защо е разумно, когато разполагате с малка стая за кухня, да се възползвате от височината на стаята, за да не изгубите никакво възможно място за разположение на различни елементи. Бихте могли да изградите горния ред от кухненски шкафове да достига до тавана на помещението – това ще ви даде екстра място за вътрешни етажерки, които да използвате за съхранение и подредба.

Светлите цветове действат оптически

Заложете на светли тонове в дизайна на кухнята си. Това е лесен начин оптически да противодействате на тясната и малка стая и да й придадете повече простор и пространство. Цветове като бяло, кремаво, шампанско, бежово и жълто са отличен избор, ако искате да постигнете такъв „разширяващ“ ефект. Не се страхувайте да експериментирате – ръководете се от собствените си вкусове и стил. В крайна сметка, вашата кухня трябва да приляга на вашата интериорна визия.

Както сами виждате, малкото пространство в никакъв случай не трябва да ви обезсърчава и да гледате на него като на минус. С правилния интериорен подход вие без проблем ще се сдобиете с едно наистина уютно помещение.