плуване

Спортовете, които ще заобичате от първата тренировка

Физическата активност е неизменна част от общото ни здраве и тонус. Редица здравословни проблеми стартират именно с липсата на достатъчно движение. Честата физическа активност спомага в редица аспекти – раздвижва кръвта ни, спомага за понижаването на лошия холестерол, повишава общите тонус и настроение.

Ето защо смятаме, че бихте могли да имате само ползи от редовното спортуване. Всеки от нас има нужда от достатъчно физическа активност, за да поддържа общото си физическо състояние в добро ниво. Затова днес събрахме за вас колекция от няколко спорта, които ще се превърнат в любимите ви занимания още с първите тренировки.

Тенис

Тенисът е особено подходящ спорт както за мъже, така и за жени. Според нивото си на физическа активност или личните си предпочитания, бихте могли да изберете тенис на корт или тенис на маса. И двата вида изобилстват от положителни черти и имат своите предимства и причини да ги изберете. Особено подходящ е тенисът за хора, които предпочитат индивидуалните спортове и имат нужда от физическо раздвижване. Ще придобиете и ново умение.

Плуване

Плуването е един брилянтен начин да се разтоварите както физически, така и психически. За него е характерно участването и натоварването на всички мускулни групи, което го прави чудесен вариант за онези от вас, които желаят постепенно да влязат в добра физическа форма. Много от населените места вече са оборудвани с поддържани и големи плувни басейни, а треньорите и спасителите ще подсигурят вашите усъвършенстване и безопасност. Определено препоръчваме този спорт и за деца – навременното привикване с водата е прекрасен начин за установяване на ново занимание, а и е чудесно средство за повишаване на имунитета.

Тичане

Вероятно един от най-неангажиращите варианти за физическа активност – единственото, което ви е необходимо, са воля и подходящо място в града или извън него, където да тичате. По същество тичането действа изключително благоприятно на сърдечно-съдовата система – повишава общия тонус, имунитета и след тренировка се чувствате преизпълнени с енергия. А ако искате да се насладите още повече на това занимание – практикувайте го с близък или роднина. Едва ли има нещо по-приятно от това да се впуснете в обща дейност с някого, който ще допринесе за доброто ви настроение.