На какво да обърнете внимание, при покупна на блиндирана врата?

На какво да обърнете внимание, при покупна на блиндирана врата?

Външните врати са един главен фактор, който значително влияе върху първото впечатление от всеки дом. Какво да имате предвид при покупка и на какви параметри трябва да обърнете внимание?

Фактори влияещи на избора на врати

При избора на блиндирани врати за входа на дома най-напред се водим от външния им вид и гаранцията на производителя. Първостепенно внимание обаче трябва да се обърне на техническите параметри. Именно те определят трайността на вратата и комфорта при нейното използване. Най-важните от тях са сигурността и топлоизолацията.

Първо: размера на вратата

Консултант по продажбите ще ни помогне да определим правилните размери на вратата. Повечето вносители работят с готов размер врати, но в същото време има и блиндирани врати, произведени по индивидуална поръчка на клиента. В този случай стандартният размер не се прилага, тъй като е точно такъв, какъвто е поискан от клиента или съществуващите условия на мястото на монтаж на конструкцията на вратата го позволяват.

Второ: видът на материала

Блиндираните врати притежават сложна конструкция и дебел слой стомана, както и подсилено крило. Този вид врати,се произвеждат с цел максимална защита, която е осигурена от начина на изработка и качеството на материала.

Трето: начинът на отваряне

Друго важно съображение при избора на врата е посоката на нейното отваряне. Като начало трябва да решим дали искаме да монтираме врати отварящи се навътре или навън.

Когато направим своя избор на врата, която се отваря навътре или навън, ни очаква още едно решение. Трябва да определим дали искаме да имаме ляво или дясно крило.

Четвърто: сигурност

Блиндираната врата е пазител на домашното убежище – така че има защо да се обърне внимание на елементите на оборудването, които подобряват тяхната устойчивост на взлом.

Пето: топло и шумо изолиране

В днешно време блиндираните врати притежават способностите, да държат топлината вътре в дома и шума далеч извън него, за това не се тревожете, те са най-подходящия избор за всеки дом.