Процесът на инсталиране има свои тайни и след като сте запознати с тях ще предотвратите проблеми.

Проверка на качеството на монтажа на входната врата

Всеки собственик на жилищна площ е изправен пред въпроса как да се предпази от невнимателни монтажници и да открие недостатъците на инсталирането на входната врата. Процесът на инсталиране има свои тайни и след като сте запознати с тях ще предотвратите проблеми.

Нека се запознаем по-отблизо:

Собственикът на жилището трябва да знае качеството на инталацията. Но монтажистите не обичат, когато собствениците стоят зад гърба им и следят всяко тяхно движение. Следователно решенията на този въпрос са няколко:

1. Ако монтажистите не работят за първи път или са добре познати – в този случай много собственици се занимават с бизнеса си и извършват приемане след края на работата;

2. По-лошият вариант е, ако собствениците се опитват да спестят пари и привличат неизвестен екип в инсталацията на входна врата, за което са научили от рекламите, закачени на стълбовете. Тези работници ще трябва да бъдат наблюдавани през целия процес.

Не се вманиачавайте в тънкостите на работата.

Обърнете внимание на уплътняването на вътрешната част на стоманената плоча със слой топлоизолация. Ако в къщата е монтирана стоманена врата и те забравят за полагането на плочи от пяна от всички страни, ще се получи ледена кора върху метала през зимата. Този слой влага допринася за развитието на ръжда и разваля боядисването на капана.

На кого трябва да поверите инсталацията?

Важно! Не препоръчваме да базирате избора си на инсталатори само от интернет рецензии. Не забравяйте да потърсите оставили отзиви, попитайте ги лично как е свършена работата.

Още едно желание и съвет – никога не се свързвайте с компании, обещаващи да инсталират вратата за малко пари. Това е изпълнено с измамници, които ще намалят процента на доставка, но ще увеличат цената на основната работа. Или неопитни студенти, които няма да могат да монтират платното с високо качество.

Професионализмът на екипа може да се определи и по набора от инструменти, но не винаги. Ако инструментите са блестящи и без следи от употреба – може би монтажникът инсталира първата врата в кариерата си.